"Okusite brzu hranu"
0

Super brzi stol koji doseže brzinu do 181 km/h

Sarajevo-x.com
Perry Watkins
Perry Watkins
Perry Watkins, izumitelj iz Buckinghamshirea, načinio je vjerovatno jedan od najbržih komada namještaja na svijetu. Naime, on je, koristeći svoj kuhinjski sto, uspio voziti po ulici brzinom od čak 181 kilometar na sat.

Watkins se zaista odlučio isprobati u neobičnom obaranju rekorda. Sjeo je za stol koji je nazvao "Fast food" i krenuo u vožnju po ulicama Santa Poda u Nottinghamshireu.

Vjerovali ili ne, on je uspio doseći brzinu od čak 181 kilometar na sat, te je time oborio rekord iz 2007. godine koji je postavljen korištenjem sofe, koja je dosezala brzinu od 148 kilometara na sat.

Sada se Watkins nada da će njegov rekord sa superbrzim stolom biti ubilježen u Guinnessovu knjigu rekorda.

Inače, Britanac je stol "Fast food" radio preko godinu dana u svojoj garaži, no to je samo jedan od neobičnih automobila koje je Watkins sastavio.

Perry Watkins još uvijek drži rekord u spravljanju najsporijeg auta na svijetu, a tvrdi da je rekorder i u sastavljanju najmanjeg automobila. Naime, on je prošle godine načinio automobil dug svega 129, visok 99, a širok 66 centimetara, što je zapravo modificirana dječja igračka.

Riječ je o malenom crvenom automobilu za čijim volanom inače sjedi najpoznatiji poštar Velike Britanije - Postman Pat.