Jabuka ne pada daleko od stabla
18

Sin pokojnog Stevea Irwina hrani aligatore u zoološkom vrtu

Klix.ba
Bob Irwin
Bob Irwin
Jabuka ne pada daleko od stabla, pokazalo se po ko zna koji put, pa je tako i u slučaju sina pokojnog "lovca na krokodile" Stevea Irwina.

Bob Irwin prati "opasne stope" svoga oca te je hranio aligatore u australskom zoološkom vrtu. Osmogodišnjak je na taj način privukao pažnju oko 200 posjetitelja zoološkog vrta u Queenslandu. Još dok je bio dijete, njegov ga je otac držao u jednoj ruci dok je drugom hranio krokodile, zato ne treba čuditi dječakova odvažnost, budući da je odrastao u opasnom okruženju, prenosi Daily Mail.

Porodica Irwin tako nastavlja Steveov rad. Prošle je godine njegova 12-godišnja kćerka Bindi promovisala novo izdanje njenih knjiga o avanturama u divljini.

Govoreći o svom ocu, ona je kazala da njena porodica želi nastaviti stopama njenog oca. Steve je poginuo u septembru 2006. godine, nakon što ga je ugrizla raža dok je snimao u australskom Velikom koraljnom grebenu. Na njegovoj sahrani, kćerka Bindi je održala govor pred 5.000 ljudi, a sahranu je putem TV-a ispratilo više od 300 miliona gledatelja.