Zanimljivosti
0

Senator tuži Boga

Sarajevo-x.com
Senator u Sjedinjenim Državama Ernie Chambers uputio je ozbiljnu tužbu i to protiv Boga. Naime, senator smatra da neko treba odgovarati za sve loše što se dešava u svijetu, počev od prirodnih katastrofa pa do terorizma, a pošto su vrata sudnica otvorena za sve građane, odlučio je tužiti Boga.

Senatorova tužba protiv Boga podnesena je u petak na sudu Douglas County u Ohami zahtijevajući od Boga da spriječi određene aktivnosti koje štete nevinim ljudima te da spriječi terorističke prijetnje. Pored toga, senator Chambers navodi da je već nekoliko puta pokušao kontaktirati Boga, piše portal KETV.com

"Uprkos mojim naporima i pozivima da izađe gdje god da se nalazi, još uvijek se nije pojavio“, kazao je Chambers za KETV.com.

U tužbi se optužuje Bog zbog svakodnevnih terorističkih prijetnji, zbog svakodnevnog stradanja nevinih ljudi, zbog poplava, zemljotresa, uragana, zaraznih bolesti, ratova i slično.

Također se navodi da je Bog uzrokovao brojne katastrofe koje su rezultirale smrću bezbroj nevinih ljudi uključujući i malu djecu.