Tajno kinesko oružje
0

Seksi cheerleadersice "krive" za poraze na Azijskim igrama

Sarajevo-x.com
Nije ostavljeno puno dvojbi oko toga koja će to zemlja osvojiti najviše odličja na ovogodišnjim Azijskim igrama, koje završavaju 27. novembra. Kineski sportisti su u većini disciplina furiozno došli do najviših odličja, te su tako svoju zemlju postavili na vrh liste najuspješnijih na ovogodišnjim Igrama.

To je vjerovatno i razlog zbog kojeg publika, ali i fotoreporteri, uzbuđenja traže van borilišta. Kineske navijačice u Guangzhouu dospjele su na naslovnice lokalnih novina posljednjih dana, budući da je ocijenjeno kako su u mečevima u odbojci na pijesku, ili u košarci privlačile i previše pažnje.

"Navijačice su imale utjecaja na to kako smo igrali. Mislim da one snose krivicu što smo izgubili meč", rekao je jemenski reprezentativac u odbojci na pijesku, Adeeb Mahfoudh. Jemen je izgubio meč u ovom sportu protiv Indonezije 16. novembra.

Mahfoudh nije jedini koji misli da su cheerleadersice kinesko tajno oružje, koje pomaže njihovim sportistima "ometajući" protivnike. Većina navijačica su studentice koje su prošle kroz nacionalni izbor. Da bi spremno dočekale Azijske igre, ove djevojke, koje u prosjeku imaju 20 godina, prošle su kroz intenzivnu obuku koja je počela još u junu, javio je CNN.