Poliglota iz Luksemburga
74

Reporter oduševio javnost: O dešavanjima u Ukrajini izvještavao na šest jezika

V. K.
Philip Crowther
Philip Crowther
Reporter novinske agencije Associated Press Philip Crowther podijelio je s javnošću video koji opisuje sve "poteškoće" televizijskog izvještavanja iz Ukrajine, a ujedno je pratioce na društvenim mrežama oduševio svojim poznavanjem jezika.

Pored brojnih informacija koje novinari u Ukrajini dobijaju na dnevnom nivou, te njihove provjere, TV reporteri se ujedno moraju svakodnevno pripremati i za uključivanje u emisije ili dnevnike u brojnim zapadnim zemljama.

Iako je Philip Crowther jedan od mnogih reportera koji se trenutno nalaze u Kijevu ili drugim ukrajinskim gradovima, video koji je podijelio na zvaničnom Twitter nalogu oduševio je javnost prije svega zbog činjenice da je tokom javljanja iz Kijeva izvještavao na šest jezika.

Naime, u nekoliko javljanja tokom boravka u Kijevu Crowther je izvještavao na engleskom, luksemburškom, španskom, portugalskom, francuskom i njemačkom.

Tokom izvještavanja reporter je "mijenjao" brojne novinarske kuće te je u skladu s tim "mijenjao" i jezike.

Tokom izvještavanja iz Kijeva Crowther se javljao u program RTL-a, Deutsche Wellea, Glasa Amerike, francuskog La Chainea, a uključivao se i u program austrijske Servus TV.

Njegova snalažljivost, ali prije svega poznavanje šest jezika, oduševili su i njegove pratitelje koji su mu na Twitteru ostavili brojne komentare.

"Govorim četiri od ovih šest jezika, ali ni blizu ovog nivoa i samo uz pomoć nekoliko čaša vina. Kapa dole", samo je jedan od 14 hiljada komentara koliko se trenutno nalazi ispod ove objave.