Čudna ljubav u Singapuru
0

Razvela se zbog deset, a sada ima 200 pasa

Sarajevo-x.com
Prije deset godina Zeng Yuquing iz Singapura odlučila se na drastičnu promjenu životnog stila. Digla je ruke od svog dugogodišnjeg braka zbog deset pasa. Danas ih ima 200 i ne žali zbog odluke koju je donijela.

Zeng drži pse u kući koju iznajmljuje u Kempas Anggeriku, deset kilometara do gradskog centra Johora Barua. Bez obzira na različite poteškoće sretna je i uživa u životu sa svojim psima.

Prije deset godina, samo je jedan dan dobila ultimatum da izabere između supruga i pasa. Čovjekovi najbolji prijatelji su pobjedili. Mnogi su je osuđivali zbog toga kako je mogla da zamijeni muža sa životinjama.

"Da me je iskreno volio ne bi me ostavio. Kad nekog zaista poštuješ i stalo ti je do njega onda ga prihvataš onakvim kakav jeste", rekla je Zeng za China Press.

Neki su je osuđivali ali većina je bila zadivljena njenom hrabrošću i predanošću. Za mnoge ona je izvor inspiracije jer se nije bojala da slijedi svoje snove.

Plaća od 1.200 dolara mjesečno jedva da joj može biti da pokrije troškove. Najviše preživljava od ušteđevine i novca koji je zaradila kad je prodala stan u Singapuru prije pet godina. Uprkos problemima, ne da se i drži glavu visoko.