Nagrade za 'seksizam'
0

Proglašeni najveći seksisti i šovinisti 2008.

Sarajevo-x.com
Ženska feministička organizacija Guard Dogs i ove je godine dodijelila nagrade za seksističke reklame, te tri medalje za 'macho' izjave godine.

Švicarsko - francuska feministička organizacija Guard Dogs već osam godina dodjeljuje nagrade oglašivačkoj industriji i pojednicima koji su javno objavili neku seksističku poruku ili izjavu.

Nagradu za 'promociju pornografije i prostitucije' osvojio je švicarski proizvođač donjeg rublja Sloggi za reklamu s obnaženom ženskom stražnjicom uz poruku 'na specijalnoj ponudi'.

Posebna nagrada za 'golotinju nepovezanu s proizvodom' dodijeljena je italijanskom proizvođaču kafe Lavazza za sliku gole žene na reklami za kafu, piše Telegraph.

Organizacija je kao i svake godine dodijelila i tri medalje za najgoru mušku seksističku izjavu, zlato je ponio pariški arhibiskup Monsinjor Vingt Trois za govor u kojem je iznio svoje 'strahove što sve manje žena dolazi u crkvu'.

'Najteže je pronaći obrazovane žene, nije dovoljno samo obući suknju, treba imati nešto i između ušiju', izjavio je između ostalog pariški biskup.

Srebrnu medalju dobio je francuski stand up komičar Fabrice Eboue koji je izjavio da 'feminizam ne postoji samo zbog autoritativnih i seksualno frustriranih žena, nego da je i on stvoren i za lezbijke'.

Francuski izdavač Francois Cavanna dobio je bronzanu medalju nakon što je ismijavao Hillary Clinton i francusku političarku Segolene Royal.

'Iskreno, vrlo sam razočaran bronzom. Očekivao sam zlato', dodao je Cavanna nakon što je primio 'nagradu'.