Zanimljivosti
0

Poznate u SAD-u i Evropi: Ove djevojke istjeruju demone iz ljudi

Klix.ba
Brynne Larson, Tess i Savannah Scherkenback su američke tinejdžerke koje uživaju u borilačkim vještinama i jahanju konja. No, nisu poznate samo po tome. One su "istjerivačice đavola".

Djevojke su iz Arizone, a poznate su širom SAD-a jer su se pojavljivale u velikom broju televizijskih emisija u kojima su istjerivale demone iz ljudi.

Amerikanke imaju crni pojas u karateu, a zbog iskrene vjere odlučile su se boriti "protiv zlih duhova i demona". Vjeruju kako demoni mogu ući u čovjeka i nanijeti mu bol, patnju i ovisnost.

"Demon ne može samo ući u vaše tijelo kad izabere, Bog to ne dozvoljava. Ta osoba mora nešto uraditi ili da joj neko nešto uradi kako bi demoni mogli ući u njih", rekla je Brynne.

Djevojke trenira Brynnein otac Rev bob Larson koji je i sam izveo više od 15.000 egzorcizama u SAD-u, Velikoj Britaniji i drugim evropskim zemljama.

"Svaka zemlja ima posbenu vrstu demona. Vradžbine i stvari koje čitate u knjigama Harry Potter nisu samo nešto izmišljeno, to su zaista prave vražbine. Te stvari su došle iz knjiga čarolija", rekla je Tess.

Djevojke sebe smatraju "slobodnim borcima". Tokom obreda egzorcizma drže srebrne krstove i Bibliju te tako istjeruju demone i "vraćaju ih u pakao".

"Imam posebne sposobnosti vođe egzorcizma. Ja mogu pobijediti te demone", kaže Brynne koja poriče da je u pitanju gluma ili teatarski performans.

"Iskreno, nikada nisam pokušavala učiniti nešto takvo da bih privukla pažnju javnosti, samo demonstriram moć Boga. Mi to ne radimo za kamere. Vidjela sam nevjerovatne stvari kada nije bilo ni kamera ni ovoliko ljudi", dodala je.

Djevojke se školuju od kuće jer nemaju vremena da idu u školu.

"Putujemo stalno, prođemo kroz 20 zemalja i zaista nemam vremena da idem u školu. No, ovo je mnogo bolje od toga da sjedim u staroj prašnjavoj školskoj učionici", kaže Brynne.

Brynne i Tess upisuju srednju školu, dok je Savannah završila prvi srednje. Smatraju da je ovo njihov životni poziv od kojeg ne planiraju odustati.