Čudna turistička ponuda
0

FOTO / Pošaljite svoju plišanu igračku na putovanje u Prag

Sarajevo-x.com
U Pragu je nedavno otvorena neobična turistička agencija koja nudi putovanja punjenim i plišanim igračkama.

Preko web stranice SendYourDarling.com potrebno je popuniti svoje osnovne podatke, nakon čega se plišana životinja transportnim sredstvom po vlasnikovoj želji prebacuje u Češku.

Vašoj punjenoj ili plišanoj životinji omogućeno je da obiđe cijeli Prag, te da se fotografiše pored različitih znamenitosti, kao što su Praški dvorac ili Karlov most.

Ova turistička agencija za životinje inspirisana je filmom iz 2001. godine "Amelie from Montmarte". Naime, u tom filmu heroina fotografiše očevog patuljka iz bašte pored različitih svjetskih znamenitosti, te ih zatim šalje ocu kako bi ga uvjerila da mora ispuniti svoj životni san i otisnuti se na put oko svijeta.

Idejni tvorac ove agencije je češki modni dizajner Marek Hlavka, a njegovu ideju novčano su potpomogli biznismen Tomio Okamura i bivši češki ministar informacionih tehnologija Dana Berova.

"Na početku smo se fokusirali na tržište Sjeverne Amerike i Japana, jer tamo mnogo ljudi posjeduje plišane igračke", rekao je Tomio Okamura za Associated Press.

Najskuplji paket putovanja u Prag uključuje masažu, koju će uz svijeće i mirisne štapiće plišana životinja dobiti odmah pored Karlovog mosta. Traženi su i jastuci i pokrivači, zato što vlasnici žele da njihovi plišani ljubimci putuju udobno.

Posjećenost stranice je ispunila sva očekivanja. U prvoj sedmici se prijavilo više od 15.000 osoba. Putovanje za igračke košta od 90 do 150 eura.