Koristio peper sprej
0

VIDEO / Policija u Seattleu uhapsila "superjunaka" Phoenixa Jonesa

Sarajevo-x.com
Samoproglašeni superheroj iz Seattlea je uhapšen nakon što je u nekoliko navrata napao ljude peper sprejem.

Policija u Seattleu je uhapsila dvadesetrogodišnjeg muškarca koji sebe naziva superherojem Phoenixom Jonesom. On je optužen za napad.

Jones je nosio crnu masku sa žutim detaljima, a na sebi je imao i odjelo poput onog kojeg nose superheroji iz filmova. Policiji je rekao da je želio zaustaviti tuču na ulici.

"To što nosi odijelo superjunaka ne znači da treba imati poseban tretman ili da je iznad zakona. Ne možete hodati okolo i prskati ljude peper sprejem zbog toga što mislite da se tuku", rekao je glasnogovornik policije, detektiv Mark Jamieson.

Jones je na društvenoj mreži Facebook napisao da nikada ne bi napao i povrijedio osobu koja ne pokušava napasti ili povrijediti neku drugu osobu. On je također objavio video u kojem se vidi kako sa svojim pomoćnikom Ghostom trči prema grupi ljudi. Jones je rekao da je bilo tuče u toj grupi, a policija to demantuje riječima da nije bilo nikakvih indikacija da se radilo o tuči.

Peter Tangen, Jonesov glasnogovornik, potvrdio je njegovo hapšenje i rekao da će biti optužen za napad.

"Policija želi zaustaviti Phoenixa Jonesa. Želi ga spriječiti u onom što radi", rekao je Tangen.

Policija je odbila prihvatiti Jonesov status superjunaka. On je optužen pod njegovim pravim imenom koje glasi Benjamin John Francis Fodor.