Velika Britanija
0

Polagala vozački i porađala se u isto vrijeme

Sarajevo-x.com
Emma French (20) iz Velike Britanije, počela se porađati za vrijeme polaganja vozačkog ispita, a onda je sama sebe odvezla u bolnicu da se porodi. Uprkos kontrakcijama i bolu, French je uspjela ne samo položiti test, nego i uspješno na vrijeme stići u porodilište.

Emma French se probudila u četiri ujutru na datum polaganja testa i otkrila da joj je vodenjak pukao. Ona je bila zbunjena jer je termin porađaja bio tek naredni mjesec.

Tako je ona sačekala devet ujutru da izađe na testiranje. Čak 45 minuta je krila od instruktora da se porađa, iako su kontrakcije bile svakih 10 minuta.

"Nisam se usudila da kažem svojim instruktorima da se porađam kako ne bi otkazali polaganje. Veoma sam sretna što sam oba testa položila uspješno", rekla je Emma, prenosi Daily Mail.

Medicinske sestre u porodilištu bile su zbunjene zbog toga što je Emma primala čestitke i za novorođenu bebu i za uspješno položen vozački ispit. Ona je dodala da je dugo čekala na testiranje vožnje i da nikako nije htjela čekati još duže.

"Ja sam odlučna osoba i kada riješim da nešto uradim, ja to privedem kraju. Kada sam stigla u bolnicu rekli si mi da sam otvorena tri centimetra i onda je bilo vrijeme za drugi test", dodala je French.

Emma je dodala da ne može dočekati da ispriča svojoj kćerkici Evi kako je došla na svijet.