Vrijedne rukotvorine
0

Pogledajte nevjerovatna umjetnička djela od drveta

Sarajevo-x.com
Britanac Andy O'Neill (40) motornom pilom rezbari umjetnička djela od drveta i na drveću. Nakon velikog truda, umjetnička djela vrijede od 300 do 5.000 engleskih funti.

Andy trenutno radi u Bedgebury šumi u Kentu gdje pravi skulpture, uključujući i ogromni štit i mač, a sve samo motornom pilom, bez pomoći drugih alata.

"Ovo radim već četiri godine i to je zaista nešto što volim. Kao dječak sam želio raditi nešto što ima veze sa umjetnošću, ali nisam želio biti u ateljeu. Također, oduvijek sam imao ljubav prema drvetu, rekao je Andy, prenosi Daily Mail.

Andy je dodao da je postao grafički dizajner, a ubrzo se počeo zanimati za drvo i umjetnost pa je odlučio da iskombinuje te dvije ljubavi. Njegova najveća skulptura je visoka 7,5 metara.

"Pošto sam umjetnik, stvorio sam sebi prostor. Kreirao sam svoj stil i nemam određen put kojim idem. Pošto koristim motornu pilu, a ne četkicu, to me ipak čini jedinstvenim", rekao je Andy. Neobični umjetnik radi na prostoru većem od jednog kilometra kvadratnog u Bedgeburyju.