47 malih biznisa
20

OREA Art Market je uprkos kiši okupio brojne posjetioce, Amra Džeko pozdravila prisutne

L. R.
OREA Art Market (Foto: I. L./Klix.ba)
OREA Art Market (Foto: I. L./Klix.ba)
Ljetni OREA Art Market otvoren je danas u ambijentu Botaničke bašte Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu, a unatoč kiši okupio je brojne posjetitelje.

Ove nedjelje u periodu od 11 do 18 sati Botanička bašta Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu mjesto je okupljanja 47 kreativaca iz BiH i regiona, koji su dobili priliku predstaviti svoje proizvode.

OREA Art Market otvorila je Amra Džeko, koja je ujedno suosnivačica i brand ambasadorica ove platforme, a na sceni su joj se pridružili brojni gosti Marketa.

"Ne damo da nam kiša pokvari ni raspoloženje ni ovaj divni, šesti po redu događaj. Danas je OREA jedan od značajnijih projekata poduzetništva koji okuplja mnogobrojne male biznise u Bosni i Hercegovini. Na jednom mjestu okupili smo najkreativnije brendove koji će se uskoro naći na regionalnom, ali i na svjetskom tržištu", objasnila je Amra Džeko.

"Cilj OREA Art Marketa je promoviranje i jačanje ideje malog poduzetništva, koji svoje uspjehe grade zaista na originalnim i dobrim idejama, a ujedno i poslati poruku da se zaista vrijedi truditi i boriti za svoje male biznise", poručila je Amra Džeko.

Šestom OREA Art Marketu pridružio se i načelnik općine Centar Srđan Mandić, koji je više puta bio podrška ovom projektu.

OREA Art Market (Foto: I. L./Klix.ba)
OREA Art Market (Foto: I. L./Klix.ba)

"Nama je velika čast i zadovoljstvo da su Amra i njen projekat na području općine Centar. Sve što ona radi, a uvjerili smo se kroz ovu saradnju da je to vrhunski profesionalno organizovano, ali ono što je meni posebno važno jeste da ima i tu humanitarnu dimenziju i okupljanje malih preduzetnika i omogućavanje prilike da plasiraju svoje proizvode", poručio je načelnik Mandić.

OREA Art Market (Foto: I. L./Klix.ba)
OREA Art Market (Foto: I. L./Klix.ba)

Marketu se pridružio i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, koji je istakao važnost ovog projekta, ali naveo da će podržati projekat tako što će napraviti regionalni bazar za kreativce.

"Mali biznis je sigurno ključni lanac u privredi jednog društva. Meni je apsolutno zadovoljstvo da je ovakav projekat narastao ovoliko da postane i regionalno značajan.

OREA Art Market (Foto: I. L./Klix.ba)
OREA Art Market (Foto: I. L./Klix.ba)

Na kraju se pridružio i direktor udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka", Fikret Kubat, koji se zahvalio što su izlagači izdvojili pet posto od ukupne zarade kako bi donirali upravo ovom udruženju.

"Tu smo zajedno sa našom ambasadoricom Amrom Džeko, koja je postala dio ove priče, prijatelj djece. Zaista smo od srca zahvalni i svim ljudima koji su tu došli i izlagačima koji su izdvojili svojih pet posto za našu djecu. Zaista je to jedna lijepa priča, pokazujemo da smo jedno humano društvo i da imamo empatiju", poručio je Kubat.

Podsjećamo, OREA Art Market su podržali: Ministarstvo kulture i sporta KS, Kanton Sarajevo, Općina Centar, platni partner Visa, UniCredit bank, Bingo, Telemach, Lutrija BiH, bin bin, MonetizeAd, Lasta, iNovine, Vispak, Visit Sarajevo, Peugeot AC Blok, Leda, Franck, Gama AA Security i Intea BH štamparija. Medijski pokrovitelji Art Marketa su portal Klix.ba, Gracija, Bonjour, RSG radio i Antena radio.