Očajnički potez
0

Opljačkao banku i ukrao jedan dolar kako bi se liječio u zatvoru

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U očajničkom pokušaju da dobije adekvatnu medicinsku pomoć, Richard James Verrone (59) opljačkao je banku u Sjevernoj Karolini, odakle je ukrao samo jedan dolar.

Naime, nezaposlenom Verroneu hitno treba liječenje za koje nema novca. Stoga je odlučio opljačkati banku kako bi ga uhapsili i smjestili u zatvor, gdje bi bio podvrgnut besplatnom liječenju.

Došavši u banku, radnici na šalteru je predao ceduljicu na kojoj je pisalo: "Naoružan sam. Daj mi jedan dolar".

Više iznenađena nego uplašena, zaposlenica banke je poslušala i predala mu traženi novac. Verrone joj je nakon toga rekao da pozove policiju, a on je sjeo i mirno čekao.

Policajci su ustanovili da nesretni muškarac nije bio naoružan, ali su ga, ipak, uhapsili i smjestili u zatvor, što mu je i bio cilj.

Verrone ima izraslinu na grudima, probleme sa kičmom i lijevom nogom, a s obzirom na to da nije zaposlen, i nema zdravstveno osiguranje, morao je smisliti ovaj, kako kaže, očajnički plan da bi sebi pomogao.

Međutim, iz zatvora će najvjerovatnije biti pušten nakon mjesec dana, iako se nadao da će moći ostati duže s obzirom da mu za liječenje treba najmanje jedna godina.