Sarajevo
0

Održana 1. Red Bull šinomobil utrka

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Na tramvajskim šinama kod Željezničke stanice u Sarajevu danas je pred mnogobrojnom publikom održana 1. Red Bull šinomobil utrka zanimljivih vozila na tramvajskim šinama. Voditelji programa su bili Faruk Čaluk i glumac Haris Burina.

Na utrci šinomobila je učestvovalo sedamnaest ekipa. Pobjedu je odnijela ekipa "Ilijaš" iz Ilijaša. Drugo mjesto je pripalo ekipi "Bull mobil" iz Goražda, dok je trećeplasirana bila ekipa "Brum Brum".

Ekipa "Ilijaš" je osvojila nagradno putovanje na takmičenje "Red Bull X-Fighters", ekipa "Bull mobil" putovanje u Hangar 7 koji je sjedište Red Bull flote u Salzburgu, dok je ekipa "Brum Brum" osvojila vikend u svijetu ekstremnih sportova, odnosno posjetu adrenalinskom parku. Prema riječima organizatora, takmičenje je ispunilo očekivanja i oduševilo mnogobrojnu publiku.

U žiriju su bili muzičar Brano Jakubović, reper Adnan Hamidović Frenkie i Momčilo Ćipović, ekspert za izradu specijalnih vozila u bivšoj Jugoslaviji. Bh. internacionalac Vedad Ibišević zbog obaveza prema klubu nije mogao biti u žiriju.

Žiri je ocjenjivao kreativnost vozila takmičara te ih na taj način poredao po brojevima od jedan do sedamnaest. Šesnaesta i sedamnaesta ekipa su se takmičile u predkvalifikacijama. Nastavak takmičenja se odvijao po sistemu eliminacije uključujuči finale u kojem je sretno i spretno trijumfovala ekipa "Ilijaš".