Sve je na prodaju
4

Njujorčani željni maženja mogu ga kupiti za 60 dolara

Klix.ba
Jacqueline Samuel
Jacqueline Samuel
Onima željnim pažnje i malo nježnosti treba samo da posegnu za svojim novčanicima.

Jacqueline Samuel, poduzetnica iz New Yorka, pokrenula je kontroverzni posao i ima za cilj da profitira od ljudi kojima je potreban zagrljaj. Samuel svoje usluge naplaćuje 60 dolara, a klijente prima u vikendici u blizini New Yorka.

"Oboje obučemo pidžame i smjestimo se u krevet, zatim ležimo jedni pored drugih i mazimo se", kazala je Samuel.

Starosna dob njenih klijenata je između 21 i 84 godine, a među njima su i muškarci i žene. Samuel tvrdi da joj posao ide tako dobro da je nedavno unajmila još jednog uposlenika koji nema ništa protiv da razmjenjuje nježnosti sa neznancima.

Samuel tvrdi da njene usluge pomažu klijentima da se opuste, što su potvrdili i stručnjaci. Naime, fizički dodir pospješuje smanjivanje krvnog pritiska, smanjuje stres i smiruje hormone.

"Fizički dodir pojačava imuni sistem i njegovu sposobnost da se bori sa infekcijama i upalama", kazala je liječnica Asma Sadiq iz Izraelskog medicinskog centra u New Yorku.

I dok neki tvrde da je njen biznis sličan prostituciji, Samuel tvrdi da postoje pravila koja ograničavaju određenu vrstu kontakta.

"Imam jasna pravila o tome gdje je dozvoljeno, a gdje ne dodirivati se", kaže Samuel i dodaje da će, unatoč kritikama, nastaviti raditi taj posao jer se zabavlja, zarađuje i pozitivno utječe na druge.