Zanimljivosti
10

Niko je ne želi zaposliti jer je previše seksipilna

Klix.ba
Većina ljudi na ljepotu gleda kao na blagoslov, ali za ovu ženu je ona izgleda prokletstvo.
Laura Fernee je zbog dobrog izgleda izgubila posao i nailazi samo na odbijenice. Tridesettrogodišnja diplomirana naučnica kaže kako su njena vitka figura i lijepo lice privlačili neželjenu pažnju mnogih muških kolega.

Tvrdi i kako su je druge žene proganjale na radnom mjestu jer su bile ljubomorne na njenu ljepotu.

Fernee sada živi od pomoći svojih roditelja nakon što je morala napustiti posao na naučnom istraživanju prije dvije godine vrijedan više od 35.000 eura.

Kako kaže, njena pojava uzrokovala je konstantne uvrede i poniženja, tako da je bila prisiljena napustiti posao.

"Nisam lijena. Istina je da mi je moj izgled uzrokovao veliki broj problema kada je u pitanju posao, tako da sam shvatila da mi je trenutno najbolje biti nezaposlena. Nisam ja kriva što izgledam tako kako izgledam. Muške kolege su bile zainteresovane za mene zbog mog izgleda, a ja sam željela da mi odaju priznanje za moj rad i uspjeh", kaže ova atraktivna žena.

Na radnom stolu redovno su je dočekivali romantični pokloni, kao i pozivi na izlazak.

"Dolazila sam i bez šminke i oblačila odijela za laboratorij, ali ni to nije pomagalo", kaže Fernee.

Osim dobrog izgleda, Fernee posjeduje diplomu iz naučnog i medicinskog istraživanja. U laboratoriju je radila od 2008. godine, ali je morala napustiti posao.

No, iako živi od pomoći roditelja, Fernee nije smanjila svoje troškove. Za unajmljivanje stana na Notting Hillu u Londonu izdvajaju 2.361 euro mjesečno, 1.700 eura za njenu dizajnersku odjeću, 1.200 za društveni život, a 100 eura sedmično za fitnes.