Pobjednik BrickCona 2012.
0

Nevjerovatni dvorac iz Harryja Pottera napravljen od Lego kockica

Klix.ba
Zaljubljenica u Lego kockice Alice Finch, napravila je vjernu kopiju dvorca Hogwarts, čuvenog dvorca iz knjiga i filmova o malom čarobnjaku Harryju Potteru. Za izradu dvorca bilo joj je potrebno pet godina i 400 hiljada kockica, piše Themarysue.com

Sve je počelo kada je Finch, majka dvoje djece, shvatila da je i dalje zaljubljenica u Lego kockice, i to ne samo zato što joj je to donosilo kvalitetno i kreativno druženje sa njenom djecom. Naljutilo ju je prilično plošno Harry Potter izdanje kockica, koje je bilo prilično neprecizno i tada je počela svoju verziju velike dvorane dvorca Hogwarts, da bi ubrzo shvatila da može napraviti i puno više. To joj je osiguralo dvije nagrade na takmičenju ljubitelja Lego kockica - BrickCon 2012. Finch je osvojila nagradu publike i Best in Show.

"Počela sam izradu prije pet godina, kada sam provodila dosta vremena sa svojim starijim sinom u našoj Lego sobi. On je bio zadužen za građenje, a ja sam sortirala i sklanjala kocke. Nakon nekog vremena, shvatila sam da i ja želim graditi. Nisam slagala kockice još od djetinjstva i kada sam počela ponovno da ih slažem sa svojim sinom shvatila sam da je to imalo velikog utjecaja na mene. Mnogo vremena smo provodili zajedno radeći nešto kreativno, učeći tehnike i dijeleći ideje na veoma produktivan način. Naravno, tada nisam razmišljala o tome na ovaj način. Samo sam pokazivala sinu da i mama može biti veoma dobra u sastavljanju kockica“, izjavila je Finch.