Dan nakon vjenčanja
120

Nestvarne fotografije mladenaca nastale u vodi ostavljaju bez daha

E. Sk.
James i Chelsie Hayton iz Amerike vjenčali su se 16. augusta, okruženi djecom i nekoliko članova porodice, a svojim fotografijama s vjenčanja oduševili su javnost. Riječ je o nestvarnim fotografijama, a par je pozirao na vodi.

"Taj datum smo odabrali jer je bila proslava godišnjice vjenčanja moje bake i djeda, a oni su se vjenčali prije 69 godina. Htjeli smo pobjeći i vjenčati se samo s djecom, ali naše su porodice održale mali protest i ja sam odmah popustila", rekla je Chelsie.

Napravili su porodične fotografije na dan vjenčanja, ali nisu željeli provesti puno vremena daleko od gostiju.

"Tako smo se planirali slikati dan nakon vjenčanja", rekla je Chelsie.

Svoje portrete spremili su za malo privatnije snimanje. Benjamin Edwards se bavi fotografiranjem vjenčanja već 16 godina, a njegov sin radi kao pomoćnik na njegovim snimanjima i puno je proputovao s njim, piše Insider.

"Proputovao sam 20-ak različitih zemalja da bih predavao na radionicama o humanitarnom pripovijedanju, a radio sam i za nevladine organizacije. Ići ćemo bilo gdje na vjenčanje ili na bilo koju lijepu priču koju treba ispričati", kazao je Edwards koji čak eksperimentira i s dronom kada se radi o kvalitetnim i posebnim fotografijama.

Ovo mjesto im je omogućavalo poziranje u blizini drveća i pored slapa. Osim toga, intimno mjesto paru je pružalo kontrast u odnosu na okruženje s njihovog vjenčanja.

"Nikad nisam razmišljala o fotografijama na vodi ili pod vodom dok nisam pronašla Benjamina. Kad sam vidjela njegove fotografije, pomislila sam da je to jako cool i željela sam to i učiniti", rekla je Chelsie.

Voda ipak komplicira stvari, jer Edwards uvijek može oštetiti svoju opremu. Ali on i njegov sin su bili oprezni.

"Dan je bio pomalo zagušljiv i vruć, tako da je voda bila super osvježavajuća. Ali ipak, ulaz je bio hladan. Jamie je odmah pao na leđa i počeo plutati, ali ja sam morala polako ulaziti", ispričala je mladenka.