Južna Karolina
0

Neobično životinjsko prijateljstvo

Sarajevo-x.com
Priča o dvoje 'prijatelja', orangutanu Suryia i psu Roscoeu obišla je skoro čitav svijet, a o ovom neobičnom prijateljstvu odlučila je govoriti i Oprah Winfrey u svom showu, kao i magazin Nacional Geographic.

Ovaj neobični par 'stanuje' u Južnoj Karolini u prihvatilištu za ugrožene životinje i otakako su se 'upoznali' postali su najbolji prijatelji.

Suryia i Roscoe zajedno plivaju, igraju se, a orangutan često voli svog prijatelja 'izvesti u šetnju'.

Kada je prije dvije godine pas Roscoe stigao u svoj sadašnji dom, orangutan ga je odmah spazio i od tada je ovaj dvojac nerazdvojan.

"Pas je bio veoma mršav i djelovao je pomalo izgubljeno s toga smo preuzeli brigu o njemu i hranili ga. No on nas je jednog dana pratio sve do prihvatilišta za ugrožene životinje i kada ga je Suryia vidjela odmah mu je prišla i počeli su se igrati", kazala je za Daily Mail Bhagavan Antle, osnivač Instituta za zaštitu rijetkih i ugroženih životinjskih vrsta, dodajući da je to veoma neobično s obzirom da se psi uvijek prepadnu primata.

Uposlenici u prihvatilištu su nekoliko dana tražili vlasnika psa, no s obzirom da ga nisu uspjeli pronaći, Roscoe je smješten u prihvatilište i od tada se ovaj psić i orangutan ne razdvajaju.

"Oni svakodnevno provode nekoliko sati zajedno igrajući se ili plivajući, a Suryia voli šetati se s Roscoeom duž ograde prihvatilišta, a isto tako nesebično dijeli svoje keksiće s psom", kazala je Antle dodajući da ovaj par najviše od svega voli jahati slona Bubblesa.