Zanimljivosti
0

Najblesavija imena na svijetu

Sarajevo-x.com
Zamislite da vas neko upita kako se tačno zovete, a vi mu morate odgovoriti - Pedro de Alcântara Maria Fernando Miguel Rafael Gonzaga Xavier João António Leopoldo Vítor Francisco de Assis Júlio Amélio de Saxe-Coburgo-Gotha e Bragança. Ovakve je probleme imao portugalski kralj kraće nazvan Pedro V, a njegova priča je samo jedna u nizu zanimljivih koje vam donosimo.

James Dr No From Russia with Love Goldfinger Thunderball You Only Live Twice On Her Majesty's Secret Service Diamonds Are Forever Live and Let Die The Man with the Golden Gun The Spy Who Loved Me Moonraker For Your Eyes Only Octopussy A View to a Kill The Living Daylights Licence to Kill Golden Eye Tomorrow Never Dies The World Is Not Enough Die Another Day Casino Royale Bond

Ovaj fanatik Jamesa Bonda promijenio je svoje ime kako bi njime obuhvatio svaki od 21 Bondovog filma.

23-ogodišnji David Fearn iz Staffordshirea zvanično se zove "James Dr No From Russia With Love Goldfinger Thunderball You Only Live (i tako dalje) Bond". Ovo je i najduže ime u historiji, a gospodin koji ga je sebi nadjenuo kaže: "Želio sam biti James Bond i sad i jesam. Jedva čekam da me neko upita kako se zovem."

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (čita se albin) ime je švedskog dječaka koji je rođen 1991 i čiji su roditelji upisali ovakvo ime iz revolta prema zakonu u njihovoj državi. Naime, oni nisu planirali da legalno imenuju dijete, ali se prema švedskom zakonu to mora učiniti najkasnije do petog rođendana djeteta.

Roditelje Elisabeth Hallin i Lasse Diding sud u Halmstadu je kaznio sa 5.000 kruna (oko 700 dolara u to vrijeme). Izrevoltirani roditelji u maju 1996. djetetu su dali navedeno ime, ali ga je sud odbio. Naknadno su pokušali da ga promijene u A (koje se čita kao albin), ali je sud i ovaj zahtjev odbio zbog zabrane davanja imena koje sadrže jedno slovo.

John Portsmouth Football Club Westwood

Ovaj čovjek je rođen 1963. i jedan je od najpoznatijih fudbalskih fanova u Engleskoj. Već u školi je odlučio da neće pratiti trendove, posebno one koje nosi doba TV-a. Otišao je na Fratton Park, stadion fudbalskog kluba Portsmouth i "upecao se". U narednom periodu sve više i više je pratio utakmice ove momčadi i postao toliki zaljubljenik da je 1994. odlučio promijeniti ime J. A. Westwood u J. P. F. C. Westwood.

Za mnoge navijače ovaj čovjek je simbol strasti i nenasilne privrženosti svom klubu. Thursday October Christian

Bio je prvi sin Fletchera Christiana, vođe pobunjenika i njegove žene Tahićanke Maimiti. Začet je na Tahitiju i rođen u četvrtak u oktobru, tako da je dobio ovo neobično ime za koje je njegov otac rekao da mu ga je dao kako ne bi imao ime koje će ga podsjećati na Englesku.

Dick Assman

Rođen 1934. ovaj čovjek radi na benzinskoj pumpi, a njegovo ime ga je proslavilo širom Sjeverne Amerike 1995. Assman je tada radio u jednom shopping centru, a javnosti ga je predstavio David Letterman u "The Late Show"-u. Ubrzo mu je Tony Orlando posvetio pjesmu. Dobio je mnoštvo ponuda za pojavu na reklamama, a čak mu je nuđeno i da vodi javni ured. Imao je i veliki broj ponuda za brak.

Yahoo Serious

Rođen je 1953. kao Greg Pead, a ime je promijenio 1980. godine. On je australijski glumac i režiser, poznat po komediji iz 1988. "Young Einstein" u kojem je Albert Einstein predstavljen kao mladi farmer u Tasmaniji.

U avgustu 2000. Yahoo Serious je pokušao tužiti pretraživača Yahoo zbog autorskih prava. Slučaj je brzo bio odbačen jer Serious nije mogao dokazati da se bavi prodajom ili uslugama pod imenom Yahoo, te tako nije mogao dokazati da mu je postojanjem Yahoo-a počinjena neka šteta.

World B. Free

Rođen je kao Lloyd Benjamin Free 1953. i bio je američki profesionalni košarkaš. Igrao je za NBA od 1975. do 1988. godine i zvali su ga "All World" te je u avgustu 2006. odlučio i zvanično primijeniti ime u ovo koje danas nosi.

Od ostalih neobičnih imena koja smo pronašli izdvajamo: engleski muzičar i političar Screaming Lord Sutch, Pedro V, portugalski kralj Pedro de Alcântara Maria Fernando Miguel Rafael Gonzaga Xavier João António Leopoldo Vítor Francisco de Assis Júlio Amélio de Saxe-Coburgo-Gotha e Bragança, tu je i gospođa koja se zove GoldenPalace.com, muzičarka i glumica Moon Unit Zappa, igrač bejzbola Ten Million, Adolf Lu Hitler Marak političar iz Indije, zatim britanski oficir Leone Sextus Denys Oswolf Fraudatifilius Tollemache-Tollemache de Orellana Plantagenet Tollemache-Tollemache.