Po izboru Telegrapha
0

Najatraktivnije jahte na svijetu

Sarajevo-x.com
1. Maltese Falcon
Britanski Telegraph napravio je listu od najprivlačnijih jahti na svijetu na kojoj dominiraju luksuzne jahte namijenjene odmoru i relaksaciji, no na listi se nalaze i one jahte za ljubitelje brzine i morskih sportova.
  1. Maltese Falcon, jedna od najprofinjenijih jahti na svijetu duga je 88 metara. Njen vlasnik je milijarder Tom Perkins, a Maltese Falcon vrijedi 130 milona dolara.

  2. Xanadu, moderna, 60-metarska jahta za 12 gostiju ima teretanu, džakuzije, kino i specijalni japanski teppenyaki grill. Jahtu možete unajmiti po cijeni od 325.000 eura sedmično.

  3. Sherakhan, lukzuzna jahta za 24 osobe ima privatne glisere, biblioteku, svečanu salu. staklene džakuzije, te pored običnih soba i devet luksuznih apartmana. Sedmično za Sherakhan treba izdvojiti oko 360.000 eura.

  4. Candyscape, 44-metarska ljepotica nije možda najveća ni najskuplja jahta na svijetu no specifična je po dizajnerskom interijeru kojeg su dizajnirala velika imena kao Louis Vuitton, Candy & Candy, a uniforme koje nosi posada dizjanirao je Alasdhair Willis, muže Stelle McCartney. Sedmično košta 165.000 eura.

5. Talitha G, za ljubitelje glamura neće biti teško izdvojiti 280.000 eura sedmično za odmor na jahti kojom se nekad vozio Winston Churchill. Pored vrhunskog kuhara i skupocjenog drvenog namještaja, ova jahta ima kolekciju od 200.000 muzičkih CD-oc i više od 100 filmskih hitova koje možete gledati u otvorenom kinu ili na velikim plazma televizorima u privatnim sobama.

  1. Parsifal III, duga 54 metra, ova jahta nalazi se u vlasništvu danskog milionera Kim Vibea Petersena. Parsifal je namijenjen svim ljubiteljima brze plovidbe, a košta oko 200.000 eura sedmično.
  1. Christina O je zasigurno najveća i najpoznatija jahta na svijetu, a nekad je pripadala grčkom brodovlasniku Aristotelu Onassisu. Na njoj su se odmarali Frank Sinatra, Winston Churchill, te John F Kennedy i njegova žena Jackie koja će nakon Kennedyjeve smrti postati gđa. Onassis. Christina O IMA uzletište za helikoptere, 18 apartmana, vrhunske kuhare , te bazene i saune. Košta oko 500.000 eura sedmično.

  2. Hamilton II, izrađena je od najfinijeg i najskupljeg drveta, pa je zovu i 'hotel na vodi'. Veoma je brza i idealna za sportsko krstarenje. Prima šest osoba, a košta 53 hiljade eura sedmično.

9. Senses, velika jahta idealna za istraživanje morskih prostranstava nabolji je izbor za porodično krstarenje jer je prostrana i neopterećena dizajnerskim detaljima. Košta 260.000 eura sedmično.

10. 40 Signature Series, moderna italijanska jahta dužine 41 metar osvojiće srca ljubitelja noviteta i prostora. Salon ove jahte se prostire na 50 kvadratnih metara, a vlasnički apartman na čak 53 metra kvadratna.