Zanimljivosti
89

Lažirao vlastitu otmicu kako bi sakrio loše ocjene

Klix.ba
Kada je devetnaestogodišnji učenik Aftab Aslam dobio ocjenu F (1) iz Engleskog jezika, predmeta iz kojeg je već jednom pao, shvatio je da neće biti lako reći to roditeljima.

Umjesto toga, 27. aprila ovaj učenik Gwinnett koledža u Lilburnu kupio je jeftini mobitel i poslao sms roditeljima, u kojem se kaže kako je kriminalna banda otela njihovog sina te ih upozorava da ne zovu policiju jer će ga ubiti.

No, prestrašeni roditelji su pozvali policiju, a u istragu se uključio i FBI. Za to vrijeme Aslam se krio vani, a policija je pronašla telefon s kojeg je poruka poslana. Kada su otkrili ko je kupio mobitel istragu su spustili sa "otmice" na nivo "nestale osobe".

Zbog lošeg vremena Aslam se vratio kući iza osam sati, ali se držao priče kako su ga oteli i drogirali.

Tokom unakrsnog ispitivanja Aslam je konačno priznao kako je sve izmislio. To je uradio kako bi njegovi roditelji osjetili olakšanje kada ga vide živog nakon "otmice" i ne bi se ljutili zbog ocjene.

No, policija nije imala saosjećanja prema njemu. Uhapšen je u petak i optužen za lažnu dojavu o zločinu, davanje lažne izjave, petljanje s dokazima i pisanje terorističkih prijetnji. Pušten je uz kauciju od 9.000 američkih dolara iz Fulton County zatvora.