Policija ga nije ni tražila
0

Lažirao smrt i 20 godina proveo u bjekstvu

Sarajevo-x.com
U uvjerenju da mu je policija za petama, Bennie Wint lažirao je vlastitu smrt i naredne dvije decenije živio tajnim životom, dok nije shvatio da ga vlasti nisu ni tražile.

Muškarac iz Floride iza sebe je ostavio ucviljenu vjerenicu, bivšu suprugu i kćerku koja je tada ima tek četiri godine. Do prošle sedmice vjerovale su da je mrtav.

Ovaj 49-godišnjak u toku bijega potrudio se da izbriše svaki trag o svom prethodnom životu, uvjeren da ga traže zbog posjedovanja droge. Bio je više nego šokiran kad mu je policajka rekla da ga nema na potjernicama.

U septembru 1989. na plaži Daytona Wint je bio na odmoru na kojem se trebao i oženiti. Njegova vjerenica Patricia Hollingsworth posljednji put ga je vidjela kako pliva, prije nego je nestao. Tražila ga je obalska straža, helikopterima i čamcima, ali kako tijelo nisu pronašli, vjerovali su da se utopio.

U tim trenucima Wint je bio na putu prema Alabami, gdje je započeo novi život pod lažnim imenom William Sweet. Ubrzo je upoznao svoju novu suprugu Sonju Jones s kojom je dobio sina Williama Jamesa Sweeta, sada 17-godišnjaka.

Nova porodica nije imala pojma o njegovoj prošlosti.

Wintova tajna otkrivena je prošle sedmice kada ga je u Ashevilleu, u Sjevernoj Karolini, zaustavila policija zbog sijalice na autu. Mogao je samo platiti kaznu, ali kad je policajka unijela njegovo ime u bazu podataka, pokazalo se da William Sweet ne postoji.

Shvativši da je u nevolji, priznao je svoje laži i policajki ispričao da je 1989. bio upleten u lanac droge, te vjerovao da će biti uhapšen.

"Bio je veoma emocionalan, kao da je umoran od bježanja i kao da je znao da je njegov identitet otkriven te je bilo vrijeme da se s tim završi", ispričala je policajka Stacy Wyatt.

Dobio je kaznu za upravljanje vozilom bez vozačke dozvole i davanje lažnog imena policajki. Kasnije se pročulo da ga je ispred kuće udarilo auto, ali se još uvijek ne zna ko je bio za volanom, objavio je Daily Mail.

Utvrđeno je da njegova bivša, a ni sadašnja supruga nisu znale ništa o "dvostrukom životu" koji je vodio, a Hollingsworthovoj još nisu rekli ni da je živ.

Christi McKnight, njegova kćerka iz prvog braka, prije dvije godine na internetu je objavila kako je njena 83-godišnja baka veoma bolesna i da se i dalje moli da joj sina pronađu živog.