Zanimljivosti
0

Kujica "Trouble" izgubila 10 miliona dolara

FENA
Ženka maltezera po imenu Trouble (Nevolja), koja je od svoje bogate vlasnice Leone Helmsley dobila u naslijeđe 12 miliona dolara, odlukom jednog suda u New Yorku izgubila je dobar dio svoga bogatstva.

Kako piše "The New York Post", sutkinja Renee Roth iz suda na Manhattanu odlučila je da kujici oduzme 10 miliona dolara i dodijeli ih jednome dobrotvornom društvu.

Po procjenama časopisa "Forbes", bogatstvo Helmsley, udovice magnata nekretnina Harryja Helmsleyja, koja je umrla u augustu 2007. u 87. godini, vrijedno je 2,5 milijardi dolara. U njezino carstvo nekretnina spada i čuveni oblakoder "Empire State Building".

Sutkinja Roth također je odlučila da dvoje unuka magnata, koje je razbaštinila njegova udovica, zvana "kraljica zlobnih", dobije šest miliona dolara.

Dvojica drugih unuka naslijedila su po pet miliona dolara pod uvjetom da najmanje jednom mjesečno posjećuju grob svoga oca. Dvoje razbaštinjenih unuka nije dobilo ni centa "iz njima poznatih razloga", stajalo je u testamentu Leone Helmsley bez dodatnih objašnjenja.

Sutkinja Roth ocijenila je da milijarderka nije bila sasvim lucidna u vrijeme sastavljanja testamenta.

Samo nekoliko mjeseci nakon što je postala bogata nasljednica, kujica Trouble postala je meta mnogih prijetnji. Brat pokojne milijarderke, koji je i sam naslijedio deset miliona dolara kako bi se brinuo o psu, sklonio je životinju iz New Yorka na Floridu.