Najteži čovjek na svijetu
0

Kuću napušta pomoću lifta i posebnog auta

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Najteži čovjek na svijetu Manuel Uribe još uvijek ne može hodati, ali uskoro će dobiti specijalni automobil, te će tako moći napokon napustiti krevet, piše AP.

Manuel Uribe, 42-godišnji Meksikanac, poznat kao najteži čovjek na svijetu po Guinnessovoj knjizi rekorda, već šest godina je prikovan za krevet jer mu ogromna težina ne dozvoljava da hoda.

Kad je 2006. godine Uribe postao svjetski rekorder imao je 557 kilograma, no u posljednje dvije godine dobio je još 100 kliograma, te je javno apelirao za pomoć pri kretanju.

Manuel Uribe, kojeg prijatelji zovu Meme, tako će dobiti automobil Chevrolet Astrovan iz 1989. koji se posebno izrađuje za Memea.

'Moji prijatelji su automobil već počeli zvati Mememobil, baš kao Batmobil', rekao je Uribe.

Mini kamionetu Chevrolet Astrovan odstranjen je krov, a unutrašnjost auta biće dovoljno velika da u njega može stati krevet koji Uribe i dalje neće napuštati već će putem specijalnog lifta krevet samo biti premješten u auto.

Uribe sa nada da će sada moći ostvariti svoj san, a to je da otvori skladište autodijelova, a njegova žena Claudia Solis se nada da će moći otići i na plažu s mužem, dodaje AP.

Manuel i Claudia su se vjenčali u oktobru prošle godine, a to je bio jedan od rijetkih dana kad je Manuel napustio kuću.