Ispunila mu se želja
0

Kanađanin će 80 dana živjeti na aerodromu

Sarajevo-x.com
Većina putnika je nervozna kada avion kasni i moraju duže ostati na aerodromu. Međutim, neki ljudi imaju želju da čak i žive na aerodromu i istražuju njegove skrivene kutke. Jedan od njih je Kanađanin Jaeger Mah koji će 80 dana živjeti na Međunarodnom aerodromu Vancouver.

Povodom proslave 80. godina rada aerodrom u Vancouveru je organizovao nagradnu igru ponudivši zaljubljenicima u avione i putničke terminale krov nad glavom 80 dana.

Pobjedu je odnio 29-godišnji Jaeger Mah koji će u tom periodu imati priliku da dokumentuje šta se dešava na aerodromu u područjima koja su inače zabranjena za putnike.

Dobit će propusnicu za bilo koji dio aerodroma, a avanturu počinje 17. augusta.

"Volim izazove. Ovo će za mene biti kao da živim u nekom drugom svijetu. Želim intervjuisati putnike i isprčati njihove priče", kazao je Mah.

Naravno, neće spavati u neudobnoj stolici na terminalu, već u apartmanu s pogledom na piste, a imat će i tri obroka dnevno.

Jaeger Mah
Jaeger Mah
Istakao je da prvo želi saznati gdje se pohranjuju zaplijenjene stvari.

"Mom djedu je davno na aerodromu zaplijenjen džepni nož i uvijek sam se pitao šta se s tim dogodilo. Je li recikliran, uništen ili bačen? Sada ću to saznati", istakao je Mah, prenosi Huffington post.

Osim toga imat će priliku da sazna koliko litara boje je potreno za označavanje piste i koji su to najčudniji tereti koji se prevoze u avionima preko aerodroma u Vancouveru.