Policijska obuka
0

Kako voziti bicikl - uputstvo na 93 stranice

SRNA
Šefovi britanske policije izloženi su kritikama zbog izdavanja uputstva policajcima za voženje bicikla na 93 stranice, uključujući objašnjenja kako da koče i održavaju ravnotežu da ne bi pali.

"Policijska obuka za biciklističku doktrinu" upozorava policajce da ne pokušavaju da uhvate kriminalca dok još voze bicikl i predstavlja dijagram o "pristupanju raskrsnici", uz objašnjenja o skretanju lijevo i desno.

Vodič je sastavilo Udruženje šefova policije, koje insistira da publikacija nije dobila potpunu dozvolu za objavu. Sadržaj uputsva predstavljen je u tekstu lista „Sun“.

Među ostalim savjetima su preporuka da policajci nose podebljane šorceve radi "komfora tokom sjedenja", kao i napomena da tokom vožnje treba često "baciti pogled iza leđa". 

Policajci koji su na tajnom zadatku dobili su  napomenu da će ponekad morati da voze bicikl bez zaštitne kacige, da ne bi odali identitet.

Radi poređenja, "Sun"  piše da je originalna verzija Ustava SAD bila napisana na samo četiri stranice, a da je Božije stvaranje univerzuma u Bibliji predstavljeno na manje od pola stranice.

List dodaje da je štampanje vodiča koštalo hiljade funti.
"Siguran sam da je ovo veoma korisno, ali smatram da se moglo uraditi po znatno manjoj cijeni", izjavio je gradonačelnik Londona Boris Johnson, koji je i sam ljubitelj biciklizma.