Nedavno govorio o sitcomu
48

Kako danas izgleda Ray iz serije "Svi vole Raymonda": Prošlo je 25 godina od premijere

N. O.
Screenshot/"Svi vole Raymonda"
Screenshot/"Svi vole Raymonda"
Raya Romana većina prepoznaje po ulozi u seriji "Svi vole Raymonda", a glumac je nedavno bio gost u emisiji "Good Morning America" gdje je govorio upravo o spomenutoj seriji.

Prošlo je više od 25 godina od premijere serije "Svi vole Raymonda", s komičarem Rayem Romanom u glavnoj ulozi, a sudeći po njegovom posljednjem pojavljivanju u emisiji Good Morning America nije se mnogo promijenio u odnosu na izgled iz serije po kom ga mnogi pamte.

Zanimljivo je da je Ray tokom tog intervjua upravo podijelio iznenađujuću činjenicu o omiljenoj seriji.

"Osjećam se kao da je prošao jedan život, zaista jeste", rekao je Romano u intervjuu za "Good Morning America" ​​u srijedu otkrivši i neočekivano porijeklo imena sitcoma.

Screenshot/Good Morning America
Screenshot/Good Morning America

"Moj brat je bio njujorški policajac i upoređivao je naše živote i govorio je: 'Idem na posao, pucaju na mene. Raymond ide na posao i svi vole Raymonda'", rekao je komičar i pojasnio da je to bio sarkastičan komentar njegovog brata.

"Koristili su ga kao radni naslov kada smo pisali scenarij, a onda se CBS zaljubio u naslov i evo nas", pojasnio je.

Serija "Svi vole Raymonda" se emitovala na CBS-u od 1996. do 2005., a Romano je tumačio lik Raya Baronea, sportskog pisca koji živi na Long Islandu preko puta svoje porodice. Patricia Heaton je glumila njegovu suprugu Debru, zajedno sa Bradom Garretom kao bratom Robertom, te Peterom Boyleom i Doris Roberts kao njegovim voljenim roditeljima.

Serija je zaradila 15 Primetime Emmyja tokom trajanja, uključujući dvije pobjede u kategoriji humorističnih serija i nagradu za glavnog glumca u komediji koju je osvojio Romano.