Zanimljivosti
0

Jestivi iPhonei postali hit u Japanu

Sarajevo-x.com
Ljubitelji "Appleovog" iPhonea kojima je ovaj mobitel tako "sladak" da bi ga pojeli, sada to mogu i učiniti u Japanu, gdje je jedna pekara osmislila ukusan kolač u obliku popularnog mobitela.

Mala seoska pekara na zapadu Japana je ostvarila veliku zaradu podajom svog "iPhone kolača" koji čak sadrži i jestive ikone aplikacija.

Pekara "Green Gables" u Tokushimi, koja je u vlasništvu Kumiko Kudo (44), ovaj je kolač prvi put proizvela 2008. godine kao poseban poklon za muža svoje mušterije. Nakon toga je ovaj ukusni iPhone stekao slavu širom zemlje i to putem "Twittera", zahvaljujući postovima dvije poznate ličnosti, ekonomskog pisca Kazuyoa Katsume i pop pjevačice Komi Hirose. Od tada je Kudo prodala stotine ovih kolača.

"Iznenadila me pozitivna reakcija kupaca. Kolač sam napravila na zahtjev prijateljice i nisam imala namjeru primati dodatne narudžbe", rekla je Kudo.

U martu je svoje kolače predstavila predsjedniku "Softbanka" Masayoshiju Sonu, distributeru iPhonea i iPada u Japanu, koji je bio oduševljen njima.

Kolač "iPhone" nije jeftin i košta 33 američka dolara. Moguće ga je naručiti samo u Japanu, a kupci na njega čekaju i po dva mjeseca, piše "Discovery News".