Večeras u Domu mladih
0

Jeste li spremni za Kinđurijadu?

Sarajevo-x.com
Petu godinu zaredom Sarajevo će biti domaćin originalne zabave popularno nazvane "Kinđurijada" koja okuplja ljubitelje luckastog provoda u kreacijama svojstvenim samo njima. Kroz večerašnju zabavu vodit će vas sarajevski glumac Milan Pavlović.

Ove godine šareni party bit će upriličen i u Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci, a ono što se od posjetilaca zahtijeva je kreativnost u odijevanju za ovu posebnu priliku. Dakle, sve ono što ste htjeli izraziti kroz svoj modni stil, a to nigdje niste imali priliku da pokažete, "Kinđurijada" je mjesto za vas.

Cilj ove zabave je, kako ističu organizatori, mladim ljudima ponuditi nešto novo i jedinstveno, tako da je ključno da se "nakinđureni" pojavite i svoj identitet predstavite drugima.

Mjesto održavanja "Kinđurijade" je Dom mladih na Skenderiji, a za muzički dio programa zaduženi su DJ Focho, DJ Kenan i specijalni gosti - grupa Velahavle.

Dress code ovogodišnje zabave za kreativne je "No kinđur - No ulaz", a tim profesionalnih šminkera "dotjerat će" one koji nisu smislili ništa dovoljno dobro.

Dodatnu originalnost ovogodišnjoj "Kinđurijadi" daje novina - "anti-fashion pista" kojom će se kretati oni najoriginalniji, te, ako im se posreći, osvojiti i vrijedne nagrade.

Nakon Sarajeva (5. juna), "Kinđurijada" seli u mostarski klub Pećina (16. juna), a potom u Tuzlu (Dom mladih, 20. juna) i Banja Luku (klub Kruna, 26. juna).