Alabama
0

Igrao golf 39 sati i pogodio 500 rupa za pomoć djeci

Totalsport
Nekadašnji radijski reporter, a danas 68-godišnji svećenik, odigrao je maratonsku utakmicu golfa ne bi li prikupio novac, a potom ga i donirao nekolicini udruženja koja vode računa o djeci.

Ime vitalnog golferskog Iron Mana je Bob Kurtz, a mjesto radnje Chesley Oaks u Fairviewu (Alabama). Broj odigranih rupa iznosio je 500, a vremešni majstor palice svoju utakmicu igrao je kontinuiranih 39 sati. Sakupio je ovom prilikom 40.000 američkih dolara, no svakako valja napomenuti da mu ovo nije bilo prvi put da se uhvatio u koštac s nisko pokošenom travom i umorom.

Prema napisima na njegovoj službenoj internet-stranici, učinio je to već ranije, a sakupljeni novac s dva maratonska golf-meča dosegao je brojku od 100.000 dolara. Lani je lopticu utjerao u 405 rupa, ovog puta bio je još nadahnutiji u igri koja je započela u 5.01 u srijedu, a završila u 19.48 sljedećeg dana.

  • Za takav poduhvat morate biti malo ludi - kazao je nakon okončanja svog truda vidno iscrpljeni Kurtz, koji voli vrijeme kratiti golfom, pa se tako navodi da svakodnevno provede i do četiri sata na terenu gdje udari 350 do 500 loptica.