London
0

Golišave djevojke defilirale Hide Parkom

FENA
Pedeset golih djevojaka iz organizacije World Rights Women na konjima su prodefilirale londonskim Hide Parkom kako bi najavile romantičnu komediju "Lady Godiva" i na taj način prikupile novac za Centar za liječenje raka "Maggie".

Mnoge te djevojke su se odlučile na ovaj potez samo zbog 21-godišnje redateljice filma Vicky Jewson.

Naime, za svaku jahačicu Vicky je donirala pet funti za udrugu "Maggie", a cijela je povorka osmišljena po uzoru na legendu koja kaže kako je Lady Godiva, odnosno Godgifu, bila mitološka anglosaksonska plemkinja koja je u jedanaestom stoljeću gola projahala ulicama engleskog Coventryja zaogrnuta samo svojom dugom zlatnom kosom.

To je učinila jer je njezin suprug i grof Mercije, Leofric III, narodu nametnuo velike poreze što je naljutilo podanike koji su zamolili Godivu da im pomogne. Lijepa ga je plemkinja dugo molila dok grof nije popustio i rekao kako će ukinuti poreze ako gola na konju projaše gradom Coventryem.

Ona je to učinila, grof je održao obećanje i ukinuo poreze. Upravo iz tog vremena potječe nešto što se danas naziva voajerizmom. Naime, krojač Tom kad je doznao da će Lady Godiva gola projahati ulicama grada, izbušio je rupu u vratima, pohotno gledao Godivu i za kaznu oslijepio.

Britanska romantična komedija "Lady Godiva" snimljena je po uzoru na već spomenutu legendu. U glavnim ulogama su Libby Jewson, Isabelle Amyes, Paul Ansdell, Arantxa Banares-Aldea, Eric Carte i Lara Cazalet, a film se snimao na lokacijama u Francuskoj i Engleskoj.