Doktori šokirani
0

Dvije godine živio sa 10 cm dugim štapom u oku

Sarajevo-x.com
Jedanaestogodišnji dječak iz Indije živio je čak dvije godine s komadom drvenog štapa dužine 10 centimetara u svom lijevom oku. Ipak, sretnom Rahulu Deviju hirurzi su uspjeli ukloniti komad drveta nakon šest sati duge operacije.

Posljednje dvije godine školarca su sekunde djelile od smrti kada mu je drvce probilo oko i ušlo u mozak. Opasnu povredu zadobio je kada je jednom prilikom pao na tlo, dok se igrao sa prijateljima.

"Drvce se u oku slomilo kada je ustao sa tla. Potom smo ga odveli u bolnicu, ali su doktori rekli da ne mogu ništa učiniti", rekla je njegova majka Ratna Devi. "Onda smo se vratili kući, te se nadali da će drveni štap nekim čudom sam izaći iz oka."

Konačno, nakon dvije godine njegovi roditelji su odlučili poduzeti nešto, jer dječak više nije mogao podnositi strašnu bol. Odveli su ga u Institut medicinskih nauka u Delhiju, gdje su doktori bili šokirani kada su ugledali povredu dječaka.

"Sav sam se naježio kada sam vidio dječaka kako hoda bolnicom sa drvcem u svom lijevom oku, a prestravljen sam bio kada sam saznao da se on s tim bori dvije godine", rekao je doktor Sarat Chandra, a prenosi Daily Mail.

Doktori su pregledali dječaka, a urađeni snimci su utvrdili da je drveni štapić prodro u mozak sa mogućnošću da mu ošteti vid i govor.

Ipak, doktori su bez komplikacija izvadili drvce iz oka, govoreći kako je Rahul pravi sretnik.