Zabrana čuvanja ljubimaca
0

Držao 23 mačke u stanu zatrpanom konzervama

Sarajevo-x.com
Gomile smeća, uključujući stotine praznih konzervi hrane za mačke, visine preko jednog metra pronađene su u domu Davida Tilleyja, koji je u stanu držao 23 mačke. Nemarni Britanac kažnjen je sa zabranom držanja kućnih ljubimaca u trajanju od tri godine.

Šokirani inespektori rekli su da je hodnik kuće bio prekriven fekalijama, konzervama i smećem, a da je slična situacija bila i u drugim sobama.

Kuhinjski pod bio je zatrpan praznim konzervama, koje su bile nagomilane do visine radne površine, također prekrivene prljavštinom.

Mačke su bile prepune buha i sa oništenim krznom zbog užasnih uslova u kojima su živjele u kući u Norfolku. Jedna od pronađenih mački nije imala oko. Nesretne životinje bile su odnošene tokom sedam dana, jer su bile vrlo nervozne i bilo ih je teško uhvatiti.

Tilley je procesuiran zbog nemara prema životinjama, nakon posjete inspektora Davida Podmorea. Tužitelj je kazao kako je inspektor Podmore morao koristiti silu kako bi otvorio vrata zabarikadirana smećem. Sve mačke su preuzeli inspektori i većina je udomljena.

Advokat Tilleyja branio ga je rekavši da mu je život krenuo nizbrdo zbog smrti supruge prije 17 godina. On je dodao da Tilley nije imao predstsavu o tome koliko su stvari loše.

Sutkinja Elizabeth Hornegold je rekla da su mačke čuvane u užanost okruženju, a da su fotografije kuće neke od najgorih ikad viđenih.

Osim zabrane, Tilley je kažnjen sa 100 sati rada i šest hiljada eura, piše The Sun.