Zanimljivosti
0

Doživotna kazna za kanibala iz Rotenburga

FENA
Armin Meiwes; Foto: Reuters
Armin Meiwes; Foto: Reuters
Presuda u slučaju "kanibala iz Rotenburga", kojom je Armin Meiwes osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu jer je 2001. umorio i djelomično pojeo svog partnera, pravomoćna je, odlučio je njemački Vrhovni sud u Karlsruheu u petak.

Vrhovni sud time je odbacio žalbu Meiwesove obrane koja je zahtijevala da se drugostupanjska presuda, koja je kriminalni čin okarakterizirala kao ubojstvo, promijeni u kazneno djelo ubojstva iz nehata.

Meiwesova obrana je zastupala stav po kojem je on svog 43-godišnjeg partnera umorio na njegov zahtjev pa da se prema tome djelo ne može tretirati kao ubojstvo s predumišljajem.

Meiwes je u prvom procesu 2004. osuđen na osam i po godina zatvora zbog ubojstva iz nehata, ali je tu presudu drugostupanjski sud 2005. preinačio u doživotnu kaznu zbog ubojstva.

Slučaj "kanibala iz Rotenburga" je nakon otkrivanja 2001. zaokupio veliku pozornost javnosti između ostalog i zbog toga što pravni sustav dotada nije predviđao kazneno djelo kanibalizma, prenosi Hina.

Meiwes je žrtvu, 43-godišnjeg inženjera iz Berlina, upoznao preko interneta te ga je, kako sam navodi, na njegovu želju ubio, raskomadao te djelomično pojeo zbog "povećanja seksualnog uzbuđenja". On je čin snimio a snimke su poslužile kao dokazni materijal.