Zanimljivosti
28

Doug želi biti Roxanne: Bivši vojnik i otac četvero djece odlučio biti žena

Klix.ba
Šezdesetpetogodišnji bivši vojnik nekada poznat pod imenom Doug a danas kako Roxanne Yeatman ide na časove feminizacije i želi se podvrgnuti operaciji promjene spola. Otac četvero djece koji je bio u britanskoj vojsci kazao je da je rođen u pogrešnom tijelu.

Doug je učio da hoda, priča i da se ponaša kao žena u Gender Identity klinici u Londonu i koristi ženske hormone već dvije godine.

"Potrebna mi je ova operacija da budem ono što želim biti. Živim dan za danom nadajući se operaciji", rekao je Doug koji se sada predstavlja kao Roxanne.

Vojsci se priključio kada je imao 16 godina i bio je artiljerac tri godine nakon čega je nečasno otpušten zbog krađe 1968. godine. Preselio se u London i kaže da je tada upao u pogrešno društvo, te da je bio u zatvoru. Sada se samo fokusira na transformaciju tijela i nada se da će dobiti 15.000 funti (18.200 eura) za operaciju, no za sve troškove potrebno je 20.000 funti (24.200 eura).

"Moj konsultant treba vidjeti da li sam ja zaista sigurna da su moj um i moje tijelo spremni jer jednom kada se to uradi nema povratka. Uvijek sam se voljela više igrati s djevojčicama nego sa dječacima kada sam bila mala. Stupila sam u brak kada sam imala 21 godinu i mislila sam da će mi biti bolje, no sada znam da je to bilo pogrešno i znam ko želim biti", kaže Doug, odnosno Roxanne, te dodaje da ima podršku roditelja i porodice.