Zanimljivosti
62

Djevojčica se zove Isis, a roditelji žele da se ime njihove kćerke štampa na Nutelli

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Kompanija Ferrero odbila je štampati personalizovanu etiketu na svojoj ambalaži za Nutellu s imenom petogodišnje djevojčicu iz Australije. Iako se roditelji žale da je riječ o diskriminaciji, iz kompanije poručuju da je problem ime djevojčice koja se zove Isis.

Iz kompanije su od oktobra pokrenuli kampanju štampanja personalizovanih etiketa, tako da ukoliko želite da se vaše ime nađe na jednom od najpoznatijih proizvoda to možete i dobiti.

Međutim, u slučaju imena petogodišnje djevojčice iz Australije došlo je do problema. Djevojčica se zove Isis, a iz kompanije su poručili da to ime ne mogu štampati na svojoj ambalaži, jer asocira na istoimenu terorističku organizaciju.

Heather Taylor, djevojčicina majka, je istakla kako je njena kćerka diskriminisana bez svoje krivice. Ona je obrazložila da je ime Isis svojoj kćerki dala oslanjajući se na egipatsku mitologiju i da to nema nikakve veze sa terorističkom organizacijom.

Iz kompanije su poručili da bi štampanje imena Isis na ambalaži Nutelle moglo imati nesagledive posljedice po imidž firme, ali istovremeno i izazvati uznemirenost.