Novi Zeland
0

Crkva postavila billboard na kojem je trudna djevica Marija

Sarajevo-x.com
Kontroverzni billboard pod nazivom Marija ima ružičasto, na kojem je prikazana Djevica Marija kako drži pozitivan test na trudnoću, postavila je crkva St. Mattews u Aucklandu, Novi Zeland. Crkveni dužnosnici su rekli da pokušavaju izbjeći sentimentalnost i pokrenuti razmišljanje.

Prema navodima lokalne stanice News 3, ovo je samo jedna u nizu provokativnih poruka inspirisanih prazničnim periodom oko Božića. U 2009. godini crkva je postavila billboard Marije i Josipa u krevetu sa porukom "Jadni Josip, nije lako pratiti Boga".

Glynn Cardy, vikar crkve St. Matthews, rekao je da se ove godine žele fokusirati na osjećaj kako je to biti majka i šta znači biti majka.

"Želimo podstaći razmišljanje o majkama. Pravim trudnoćama, pravoj djeci. Ovdje se radi o stvarnoj hrabrosti i nadi", rekao je Cardy, prenosi Yahoo! News.

Na web-stranici crkve dato je objašnjenje za billboard, nadaju se da će ovom slikom pokrenuti misao, nemaju tekst ispod billboarda jer pozivaju ljude da sami razmisle šta bi bio prigodan tekst. Billboard će na mjestu na kojem je postavljen ostati do Božića.