Najfleksibilniji Indijac
0

FOTO / Čovjek - guma želi ući u Guinnessovu knjigu rekorda

Sarajevo-x.com
Vijay Sharma može noge omotati oko glave, provući se kroz obruč teniskog reketa, te okrenuti se za 180 stepeni bez ičije pomoći. Upravo zbog toga ovaj Indijac dobio je nadimak - Čovjek - guma.

Zbog fleksibilnosti svog tijela Sharma je veoma popularan u Indiji, njegov rekord je upisan u knjigu Limica (indijska verzija Guinnessove knjige rekorda), a Sharma se nada da će jednoga dana doseći i svjetsku slavu.

"Sve se desilo kada sam počeo trenirati borilačke vještine. Tada sam hvatio da je moje tijelo zaista fleksibilno, te da biih mogao postaviti svjetski rekord u fleksibilnosti“, kazao je 27-godišnji Indijac dodajući kako je motivaciju dobijao gledajući filmove sa Jackie Chanom.

Sharma je borilačke vještine počeo trenirati 1999. godine i tada shvatio koliko je zapravo fleksibilno njegovo tijelo.

Uspijevao bi čitav stati u malu kartonsku kutiju, ili pak omotati noge oko glave i njima držati bocku soka i piti.

Nakon što je vidio da je u Guinnessovoj knjizi rekorda upisano ime čovjeka koji je uspio proći kroz obruč reketa odlučio je i sam kupiti reket, vježbati, te oboriti rekord.

"Pokušavao sam proči kroz obruč reketa, ali sam se zaglavio te sam tako morao prespavati. Probudio sam se u tri sata ujutro i pokušao se izvući. Počeo sam krvariti, ali ni to me nije spriječilo u mom naumu“, kazao je Sharma.

Njegova životna želja je da nastavi vježbati i postane slavan zahvaljujući fleksibilnosti svog tijela.

Želio bi ući u Guinnessovu knjigu rekorda i već je dobio dokumente koje treba popuniti, međutim Sharma kaže kako trenutno nema ni vremena niti novca za to.

No, svakako se nada da će jednoga dana zaista uspjeti oboriti svjetski rekord i postati veoma slavan širom svijeta.

Zbog toga svakodnevno naporno vježba, a svoju "umjetnost" nerijetko pokazuje na brojnim TV showovima.