Zanimljivosti
0

Četveronožni patak Stumpy izgubio jednu nogu

Sarajevo-x.com
Patak Stumpy iz Engleske postao slavan jer je rođen sa četiri noge. Iz sigurnosnih razloga Stumpy je boravio u posebnom kavezu. U pokušaju da se oslobodi iz kaveza, zaglavio je nogu u ogradu, povrijedio je i na kraju ostao bez nje.

Iako se nije očekivalo da će preživjeti zbog deformiteta s kojim je rođen, četveronožni patak Stumpy iznenadio je svojim normalnim razvojem desegnuvši punu veličinu jedne normalne patke.

Vlasnica farme na kojoj živi Stumpy, Nicky Janaway smjestila je četveronožnog patka u poseban kavez kako se ne bi povrijedio zavlačivši se na razna mjesta na farmi sa ostalim patkama. Stumpy je ipak uspio da zaglavi jednu od svojih nogu u ogradu i tako se povrijedio.

"Jako smo se prepali, ali je Stumpy izgledao kao da nema pojma šta se dešava", rekla je Janaway.

Zbog nesreće koju je doživio, veterinari su mu morali odstraniti jednu nogu. Vlasnica farme Nicky sada je pustila Stumpyja da se normalno i slobodno kreće sa svojom djevojkom Alice i ostalim patkama.

"Vratila sam mu slobodu jer se Stumpy zaglavio u kavez i povrijedio zato što je želio da se kreće sa ostalima. Druga noga mu je zamotana tako da nema šanse da se ponpovo povrijedi", naglasila je Nicky.