Mjesto za selfie
2.1k

Bugojno dobiva najljepši kružni tok u srednjoj Bosni

E. M.
Foto: bugojno-danas.info
Foto: bugojno-danas.info
Općina Bugojno ovih dana počela je s uređenjem kružnog toka u s ciljem modernizacije izgleda grada, a radove izvodi Amra Husić dip.ing. agronomije.

Novi izgled kružnog toka u centru grada koji se nalazi u neposrednoj blizini Općine Bugojno već na samom početku je osvoji simpatije građana Bugojna koji su imali priliku vidjeti početak radova njegovog uređenja.

Naziv grada, ukrasno kamenje te višegodišnje cvijeće postavljeni su u protekla dva dana, a radovi se vrše u večernjim satima kako ne bi došlo do gužve u saobraćaju s obzirom da se kružni tok nalazi na magistralnom putu.

Foto: bugojno-danas.info
Foto: bugojno-danas.info

U razgovoru za Klix.ba direktor Javnog preduzeća za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve d.o.o. Bugojno Adis Mašić je kazao kako su radovi na uređenju kružnog toka tek počeli te da će u narednom periodu biti izvršene određene korekcije.

"Sve zavisi od vremenskih uvjeta, a radovi su zvanično počeli prije dva dana. Radi se i tokom noći kada imamo manje gužve u saobraćaju, a ovo s Općinom Bugojno realizujemo u sklopu redovnih aktivnosti uređenja javnih površina", izjavio je Mašić.

Foto: bugojno-danas.info
Foto: bugojno-danas.info

Dodao je kako bi kružni tok na proljeće trebao dobiti i rasvjetu te drugu vrstu cvijeća koja će biti jednogodišnja te da će nastaviti uređivati javne površine s ciljem uljepšavanja izgleda Općine Bugojno.