Najteži čovjek na svijetu
0

Britanac ima 370 kilograma, ne može ni ustati iz kreveta

Sarajevo-x.com
Britanac Keith Martin (42) iz Londona je proglašen najdebljim čovjekom na svijetu nakon što je posljednje vaganje pokazalo da ima 370 kilograma. Njegova kilaža mu ne dozvoljava da se kreće pa on leži u krevetu.

Čak 18 medicinskih radnika, sestara, ambulantnih kola i nosača, angažovano je da mu pomogne pri osnovnim radnjama. U posljednjih deset godina Keith nije napustio krevet bez pomoći više ljudi.

Jedini izlazak iz kuće uključuju medicinske provjere, ali ljekari kažu da Keith još uvijek ne može ići na ugradnju želučane prijemosnice. Dva puta dnevno četiri nosača idu kod Keitha, a četri medicinske sestre idu tri puta semdično da ga operu i prate njegovo stanje imajući u vidu da njegova težina onemogućava rad njegovih unutrašnjih organa.

Najdeblji čovjek na svijetu registrovan u Guinnessovoj knjizi rekorda je Meksikanac Manuel Uribe koji je imao 571 kilogram, ali je on bio na dijeti i sada ima 196 kilograma, prenosi portal Daily Mail.

Martin tvrdi da je nakon smrti svoje majke prije deset godina počeo naglo da se goji zbog stresa. Tvrdi da je njegova majka umrla kada je imao 16 godina i da mu najteže pada što ne može naći djevojku. Svoje dane provodi jedući i gledajući TV.