Bizarno
0

Bivši zatvorenik uhapšen jer je pokušao provaliti u zatvor

Sarajevo-x.com
Zatvorenici koji pokušaju i uspiju pobjeći iz zatvora običnu budu na svim naslovnicama, no jedan bivši zatvorenik je izazvao čuđenje javnosti kada je uhapšen pokušavajući provaliti u zatvor.

Marvin Lane Usser je primijećen kako pokušava provaliti i vratiti se u Kalifornijski državni zatvor u Sacramentu. Prethodno je služio kaznu zbog pljačke, piše Metro.

Četrdesetosmogodišnjeg bivšeg zatvorenika Marvina je primijetio narednik Tony Quinn, koji ga je uočio kako pokušava preskočiti bodljikavu žicu na visini od preko dva metra.

Vlasti istražuju zašto je Marvin pokušao da se vrati u zatvor. Sumnja se da je pokušao prokrijumčariti drogu ili mobitele, ali za to još uvijek nema čvrstih dokaza.

Ukoliko je njegova namjera bila samo da se vrati u ćeliju, onda je i dobio ono što je tražio. Nalazi se u Okružnom zatvoru u Sacramentu pod sumnjom kršenja uslovne kazne, kao i zbog toga što je kao bivši zatvorenik neovlašteno ušao na posjed u vlasništvu zatvora.

"Zatvorenik je rekao istražiteljima da je želio nazad u zatvor jer ga za tu ustanovu vežu mnoge uspomene. Vjerovatno se u zatvoru dobro proveo", izjavio je narednik Quinn.