Rigorozna pravila
0

Astronauti ne smiju sliniti i imati loš zadah

Sarajevo-x.com
Osobama sa zadahom iz usta, neugodnim mirisom tijela i slinavim nosom u Kini je zabranjeno da apliciraju za posao astronauta.

Zainteresovani za ovaj posao u kineskom svemirskom programu moraju ispuniti cijelu listu od 100 zahtjeva, piše BBC.

Na listi je također istaknuta namjera za zapošljavanjem "superiornih ljudskih bića", kojima se zabranjuje da imaju karijes na zubima ili ožiljke na tijelu koji se u svemiru "mogu otvoriti".

Bilo koji kandidat koji u prethodne tri generacije predaka ima neku od ozbiljnijih bolesti također nema nikakvih šansi. Svi alergični na bilo kakve lijekove spadaju u isti "koš".

Uspješni kandidati moraju biti prijatni i prilagodljivi, jasno je naznačeno u prijavi. Planiraju li "stati na ludi kamen", moraju dobiti odobrenje budućeg supružnika. Ako se on/ona ne složi, u tom slučaju moraju ostati na zemlji.

Shi Bing Bing, doktor zračnih snaga u Nanjingu na istoku Kine objašnjava: "Neugodan miris tijela utjecat će na radne kolege u uskom prostoru svemirske letjelice. Astronauti moraju imati odlike superiornih ljudskih bića."

U bolnici u kojoj radi Shi trenutno se izvode prva testiranja kandidata kako bi se utvrdilo ispunjavaju li svih 100 uslova. Poslije toga uslijedit će još dva ispitivanja kako bi se izabrali oni najbolji.