Majka troje djece
0

"51 operacija pretvorila me u kraljicu Nefertiti"

Sarajevo-x.com
Nileen Namita
Nileen Namita
Majka troje djece, Nileen Namita, prije 20 godina odlučila je da će učiniti sve što je moguće da izgleda poput slavne kraljice Nefertiti, uvjerena da je u prošlom životu utjelovila upravo njen lik. Od tada je ova Britanka potrošila skoro 230.000 eura kako bi svoje lice pretvorila u živuću skulpturu antičke Egipćanke.

U okviru 51 operacije kojoj se podvrgnula, Namita je osam puta korigovala nos, tri puta ugradila impantate u bradu, podigla vijeđe, tri puta zatezala lice, dvaput imala operacije na usnama, pet puta na očima, te obavila dvadesetak drugih zahvata.

Ova 49-godišnja gospođa iz Brightona, međutim, ne planira stati. Zapravo, u planu joj je još operacija, a svoje lice u ovom stadiju opisuje kao nešto na čemu tek radi, piše Daily Mail.

Njena transformacija počela je još 1987. godine.

"U toku cijelog djetinjstva i puberteta imala sam snove u kojima se pojavljujem kao antička kraljica. Bile su to veoma jake vizije - mogla sam vidjeti gdje je živjela, njene sluge, prostorije, pa čak i hranu koju je jela, pa iako su mi u početku ti snovi bili strašni, počela sam istraživati šta oni znače", priča Nileen. "Sa 23 godine otišla sam psihologu na savjetovanje. Polako sam počela shvatati da sam te snove imala jer sam ja reinkarnacija Nefertiti. Nekoliko sedmica kasnije prvi put sam vidjela njenu sliku i iznenadila se koliko smo slične. Znam da je nekima teško razumjeti zašto prolazim kroz tako mnogo zahvata, ali kad je moja vizija postala veoma jaka, odlučila sam izmijeniti svoje lice kako bih predstavljala modernu Nefertiti."

Samohrana majka ipak priznaje kako "dozvoljava da do izražaja dođu i dijelovi nje same."

Sve je počelo operacijom na nosu.

"Sretna sam jer imam dobre gene. Nemam celulita i nikad nisam bila na dijeti", kaže ova zanimljiva sagovornica. "Zdravo se hranim i niko ne vjeruje da mi je skoro 50 i da imam troje djece jer moje tijelo i lice izgleda kao da mi je tek 25."

"Kad izađem vani, privlačim pažnju mnogo mlađih muškaraca, obično onih u dvadesetim godinama, jer izgledam tako mlado", hvali se Namita. "Sigurna sam da se neki ne slažu sa ovolikim operacijama, ali ja vjerujem da je moj izgled bezvremen. Kad vidim kako izgledam mlađahno, tako se počnem i osjećati i postanem energična."

Kraljica Nefertiti

Iako još nije posjetila Egipat, ona piše knjigu o životu moderne Nefertiti, te objašnjava da njena djeca, uzrasta 30, 25 i 15 godina odobravaju to što čini.

"Moja najmlađa kćerka, koja živi sa mnom, veoma je ponosna što joj majka izgleda mlado", izjavila je i dodala kako ipak ima još zamjerki na svoj izgled. "Voljela bih da su mi usne malo ljepše, a planiram još operacija na nosu da izmijenim izgled nozdrva."