magazin
102

Univerzitetski party dobrodošlice za sve studente u Domu mladih

Klix.ba
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu sa svojim partnerima u petak 15. novembra u Domu mladih od 21 sat organizuje Univerzitetski party dobrodošlice za sve studente Univerziteta u Sarajevu, ali i ostale mlade koji su željni dobrog provoda.
Nakon Zabranjenog pušenja 2011. godine, Ede Maajke i Frenkija 2012. godine, ovogodišnji specijalni gost bit će regionalna muzička senzacija live bend SevdahBABY.

DJ Milan Stanković prije tri godine je oko sebe okupio svoje najvjernije i najtalentovanije prijatelje i oformio bend SevdahBABY LIVE i time prvobitni SevdahBABY one-man-band podigao na potpuno drugačiji i viši nivo. SevdahBABY LIVE je postava koja u punom svjetlu predstavlja ideju kombinovanja najboljeg iz oba svijeta, moć digitalne programirane muzike kao muzičke matrice sa jedne strane, i umjetnost živog izvođenja iskusnih instrumentalista sa druge strane. Kao najava glavnim gostima, za dobru atmosferu u početku druženja zaduženi će biti hrvatski DJ Jazzy Rosco i DJ Kopipest.

Novitet ovogodišnjeg partyja bit će druga scena koja će biti smještena u amfiteatru Doma mladih, a na kojoj će nastupati afirmirani rock bendovi sa zapaženim nastupima širom BiH. To su bendovi Bad Monkeys i Cover Art, a na ovaj način želi se kroz različite muzičke žanrove zadovoljiti muzički apetiti svih mladih. Pored toga svoj nastup će imati i brakedance plesna ekipa GOT 2 PLAY, koja će svoje akrobacije prezentovati pred sarajevskom publikom.

Prodaja ulaznica će se vršiti sve do petka u periodu od 10 do 16 sati ispred Katedrale Srca Isusova, na platou Skenderija i u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, dok će se na dan koncerta prodaja ulaznica vršiti do 22 sata na ulazu u Dom mladih. Cijena ulaznice iznosi 5 KM, a najsretniji gosti bit će nagrađeni gratis putovanjem u Beč i Budimpeštu u sklopu aktivnosti partnera projekta Studentskih pohoda.

Univerzitetski party dobrodošlice u organizaciji Studentskog parlamenta podržali su Ministarstvo kulture i sporta KS, Red Bull, Univerzitet u Sarajevu i Studentski pohodi.