Veličanstvena ceremonija
0

Udala se Chelsea Clinton, kćerka Billa Clintona

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Chelsea Clinton izgovorila je sudbonosno da daleko od očiju javnosti, na imanju u Rhinebecku. Sada je udata žena, supruga Marca Mezvinskyja. Vjenčanje kćerke bivšeg predsjednika SAD-a, Billa Clintona, smatra se najvećim društvenim događajem u toj zemlji ove godine.

Tridesetogodišnja Chelsea udala se za svog dugogodišnjeg zaručnika, 32-godišnjeg bankara Marca Mezvinskyog. Ceremonija vjenčanja održana je u Astor Courtsu, na imanju koje je nekada pripadalo milioneru Johnu Jaobu Astoru IV.

Vjenčanje je bilo sepektakularno. Sve je bilo savršeno organizovano. Iz sigurnosnih razloga put do imanjnja je bio zatvoren, kao i zračni prostor. Chelsea se pojavila u predivnoj vjenčanici Vere Wang, vrijednoj 25.000 eura. A, do oltara ju je otpratio otac, kako i dolikuje po tradiciji.

"S ponosom i jakim emocijama gledali smo vjenčanje Chelsea i Marca. Nismo mogli izabrati bolji dan za slavlje njihovog novog početka i veoma nam je drago što Marca možemo primiti u našu porodicu", izjavili su Bill i Hillary Clinton u zajedničkoj izjavi tokom ceremonije.

Procjenjuje se da je, kako su ga mediji nazvali vjenčanje stoljeća, koštalo blizu 4 miliona dolara, a na ceremoniji vjenčanja bilo je blizu 500 zvanica, među kojima je bilo mnogo poznatih osoba kao što su glumci Ted Danson i Steenburgen, modna dizajnerica Vera Wang, zatim nekadašnja državna tajnica Madeleine Albright, te brojni drugi.

Chelsea i Marc upoznali su se u Hilton Headu, u Južnoj Karolini, dok su bili tinejdžeri, a potom su zajedno studirali na Stanfordu. U vezi su od 2005. godine.

Vjenčanje kćeri bivšeg predsjednika i državne tajnice Hillary Clinton od početka je pratila stroga diskrecija, od poziva gostima prije četiri mjeseca bez naznake o mjestu održavanja događaja, do tajnog rezerviranja hotela i klauzula o diskreciji s angažiranim trgovinama.