magazin
1.2k

U Sarajevo stigli Hurem i Rustem-paša, popularni glumci iz serije "Sulejman Veličanstveni"

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na Međunarodrni aerodrom Sarajevo danas su sletjeli turski glumci iz popularne serije "Sulejman Veličanstveni" Meryem Uzerli, poznatija kao Hurem, i Ozan Güven, poznatiji kao Rustem-paša.

Oni su u Sarajevo stigli nešto poslije 11 sati letom iz Istanbula, a u glavnom gradu Bosne i Hercegovine borave u okviru svečane ceremonije otvorenja 8. festivala turskog filma koji počinje večeras u 19 sati i 30 minuta u Kinu Meeting Point.

Prije toga turski glumci će se povodom otvorenja festivala obratiti na konferenciji za novinare u 17 sati u zgradi Ambasade Republike Turske u BiH. Inače, Meryem Uzerli i Ozan Güven tumače glavne protagoniste u filmu "Rana moje majke" koji će biti prikazan na pomenutom festivalu.

Osim njih na konferenciji za novinare će se obratiti ambasador Turske u BiH Haldun Koc, ataše za kulturu i turizam Ureda za kulturu i turizam Ambasade Turske u BiH Soner Sahin, režiser filma "Rana moje majke" Ozan Açıktan i glumac Bora Akkas.

U 18 sati će biti upriličeno druženje ekipe filma i zvaničnika Ambasade Turske u BiH s bosanskohercegovačkim filmskim radnicima. Također je predviđeno da ekipa filma sutra, 8. decembra, boravi u Zenici.

Tokom Festivala turskog filma bit će prikazano pet filmova novije produkcije poznatih turskih reditelja. Filmska publika imat će priliku pogledati filmove "Gazda želi sretan kraj" reditelja Kivanca Baruonua, "Pretraživač" reditelja Atalaya Tasdikena, "Šapni ako zaboravim" reditelja Cagana Irmaka i "Hladnoća kalandara" režisera Mustafe Kara.