magazin
1.1k

U Sarajevo doputovao Tom Rebl: Poznati modni dizajner će oblačiti Deena i Jalu na Eurosongu

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U Sarajevu trenutno boravi Tom Rebl, svjetski poznati modni dizajner i stilista koji će osmisliti kostime za muški dio ekipe koja će predstavljati BiH na Eurosongu u Štokholmu, Fuada Backovića Deena i Jasmina Fazlića Jalu.

Prva kostimska proba održana je danas u modnom ateljeu poznate bh. dizajnerice Selme Starfinger. Tom Rebl će osmisliti kostime koji će dosljedno pratiti priču i koncept nastupa bh. predstavnika na Eurosongu.

"Veoma sam sretan i počastvovan time što je Tom pristao doći u Sarajevo i pomoći nam u određivanju scenskog izgleda za nastup na Eurosongu. Posredstvom fakulteta koji sam završio u Milanu imao sam priliku upoznati mnoge sjajne i talentovane ljude. Jedan od njih je svakako Tom Rebl sa kojim me sada već vežu godine prijateljstva i poslovne saradnje koja će se nastaviti i kroz Eurosong. Jako mi se dopada njegov modni izražaj i činjenica da je njegov rad baziran isključivo na muškoj modi. Na taj način je maksimalno fokusiran na izgled mladjih muskaraca koji žele biti u trendu a ipak drugačiji", izjavio je Fuad Backović Deen koji je već ranije imao priliku da, za potrebe scenskih nastupa nosi ekskluzivne modele ovog dizajnera", kazao je Fuad Backović.

Nastup naših predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu režirat će Haris Pašović, te će nastup biti svojevrsna mini predstava.

"Shodno tome, bit će izabran i styling, a moram da kažem da nećemo biti uniformisani, niti ćemo svi izgledati isto, nego su nam svima dodijeljene uloge, tako da ćemo tokom te tri minute imati malu pozorišnu predstavu i obući ćemo se shodno ulogama koje su nam date", ispričao je Backović za Klix.ba.

Dodao je kako će nastup imati efekt iznenađenja, pa možda čak i šoka, posebno kad je on u pitanju, a ovaj put će to biti potpuno drugačije od nastupa sa pjesmom "In the disco" i drugačije od svega onoga što je dosad predstavljao na sceni.

Ženski dio ekipe, Dalal Midhat Talakić i Anu Rucner će pak oblačiti hrvatski dizajner Juraj Zigman, koji je ušao u ovaj projekat po preporuci Ane Rucner.

Tom Rebl, Nijemac koji je zavidan status u modnom svijetu stekao po završetku respektabilne Umjetnčke akademije Saint Martins u Londonu (Central Saint Martins - UAL - University of the Arts London), nakon čega karijeru gradi u Milanu,jedan je od vodećih dizajnera muške luksuzne, nosive mode. Prije nego je pokrenuo vlastitu modnu marku znanje i iskustvo sticao je radeći u timovima Alexandra McQueena i Vivienne Westwood.

Justin Bieber, Adam Lambert i Eros Ramazzotti samo su neki od poznatih pripadnika svjetskog jet-seta koji na svojim nastupima nose garderobu s potpisom Toma Rebla.